
Kategorie
Cena
-
od
do
Makarony bezglutenowe
Różnorodny wachlarz prezentowanych przez nas makaronów bezglutenowych zaspokoi każdą potrzebę, znaleźć w nim można zarówno makarony drobne, które idealnie komponują się z zupami oraz makarony grube świetnie noszące sosy i idealne do dań na gorąco, jak i sałatek. Dostępne są u nas zarówno makarony kukurydziane, ryżowe, gryczane, jak i sorgo, każdy z nich jest równie smaczny, przekonaj się sam!

Makaron dla osób na diecie bezglutenowej
Dieta bezglutenowa często kojarzy się z restrykcjami i nudnym jedzeniem. Tymczasem produkty bez glutenu mogą być tak samo smaczne i jak standardowe pszenne. Dzięki produktom można jeść ulubione dania bez ograniczeń i cieszyć się doskonałym smakiem nawet na diecie bezglutenowej.
Nietolerancja glutenu powoduje, że zapotrzebowanie na witaminy i mikroelementy jest większe niż u osoby zdrowej. Wynika to z faktu, że nie są w pełni wchłaniane z powodu uszkodzonej błony śluzowej jelita. W trosce o naszych klientów nasze makarony to nie tylko produkt zastępczy, ale też kompleksowo uzupełnia dietę. W szczególności bogatym źródłem minerałów jest ciemny makaron gryczany bez glutenu. W jego skład wchodzi mąka gryczana, która zawiera wysoką ilość między innymi: magnezu, fosforu, cynku oraz witamin z grupy B. Osoby chore na celiakię mogą mieć zwiększone zapotrzebowanie na te składniki.
Bezglutenowy makaron ryżowy, kukurydziany i inne
Makaron bezglutenowy w naszym sklepie dostępny jest w wielu rodzajach, które są odpowiednikami tradycyjnych makaronów produkowanych na bazie mąk pszennych. Dzięki temu można przyrządzić potrawy takie, jak lubimy np. spaghetti, carbonara czy ugotować znane wszystkim świderki stanowiące idealny dodatek do obiadów i kolacji. Do użycia tematycznych, żółtych dań można użyć makaronu kukurydzianego.
Niektóre makarony bezglutenowe są także produkowane z dodatkiem składników, które oprócz koloru nadają także ciekawy smak. Takimi dodatkami są kurkuma, dynia czy bataty. Podobnie jest w przypadku makaronów produkowanych z kolorowych odmian ryżu np. czarnego lub makaronu ze szpinakiem. Bogactwo smaków i kolorów sprawia, że przygotowane dania prezentują się ciekawie i oprócz niepowtarzalnego smaku są bardzo oryginalne.
Warto spróbować nietypowych rozwiązań i stworzyć danie, które zawiera makaron wyprodukowany z fasoli mung lub mąki kukurydzianej. Taki makaron bezglutenowy z pewnością zaskoczy i posmakuje tylko osobom z celiakią. Redukcja ilości spożywanej mąki z glutenem wyraźnie odciąża organizm, poprawia jakość snu oraz niweluje uczucie pełności.
Makaron bezglutenowy
Makarony bez glutenu w ostatnich latach stały się popularne nie tylko wśród osób chorujących na celiakię lub alergie układu pokarmowego, ale także wśród tych, którzy chcą odżywiać się w sposób bardziej zbilansowany. Służy to zdrowiu i pomaga w zachowaniu szczupłej sylwetki. Siedzący tryb życia i praca, która wymaga od nas coraz więcej czasu spędzanego przed komputerem, sprawiają, że bardziej niż kiedykolwiek musimy dbać o stan zdrowia. Codzienna dieta ma na to ogromny wpływ. Istotne w niej stały produkty bezglutenowe, które cenione są ze względu na swój niepowtarzalny smak, jak i również wartości odżywcze dostarczające odpowiednich składników.
Makarony bez glutenu to zdrowe i smaczne zamienniki dla tradycyjnych produktów, które znamy od najmłodszych lat i wykonane są z mąki pszennej, które nie wszystkim służą. Makaron bezglutenowy powstaje z innego rodzaju mąk. Bezglutenowe makarony produkowane są więc z mąki sojowej, orkiszowej, mąki gryczanej czy kukurydziano-ryżowej. W naszej ofercie znajdziesz np. makaron ryżowy, makaron kukurydziany i wiele innych. Nasz sklep cechuje korzystna cena produktów oraz dostępność. Nie musisz odwiedzać wielu sklepów i szukać w nich produktów bezglutenowych, wystarczy, że zapoznasz się z naszą ofertą i zamówisz wygodnie online prosto ze swojego domu.


