Bułki bezglutenowe

Smak bułeczek - z chrupiącą skórką i puszystym wnętrzem - kochają wszyscy, ale nie wszyscy mogą się nim beztrosko cieszyć. Dlatego też w naszym asortymencie znajdą Państwo wysokiej jakości bułki bezglutenowe, które mogą spożywać osoby cierpiące z powodu nietolerancji lub alergii na gluten.

Bezglutenowa Bagietka Baguette 350g |Schar| Bezglutenowa Bagietka Baguette 350g |Schar|
Producent: Schar
Cena: 17,18 zł
zobacz więcej
Bezglutenowe bułki HOT DOG 200g |Glutenex| Bezglutenowe bułki HOT DOG 200g |Glutenex|
Producent: GLUTENEX
Cena: 10,29 zł
zobacz więcej
Bezglutenowe bułki Panini Rolls 225g |Schar| Bezglutenowe bułki Panini Rolls 225g |Schar|
Producent: Schar
Cena: 11,50 zł
zobacz więcej
Bezglutenowe Bułki White Rolls 130g |Schar| Bezglutenowe Bułki White Rolls 130g |Schar|
Producent: Schar
Cena: 6,84 zł
zobacz więcej

Dlaczego warto jeść bezglutenowe bułki?

Dieta bezglutenowa jest restrykcyjna, ale w niektórych przypadkach konieczna. Nie każdy jednak poznał sekrety pieczenia bułek lub ma na to czas. Dlatego oferujemy duży wybór bułeczek bez glutenu o długim terminie przydatności do spożycia. Produkty te można jeść od razu po wyjęciu z opakowania lub włożyć na kilka minut do nagrzanego piekarnika na blaszce wyłożonej papierem.

Z jakich składników powstają nasze bułeczki bezglutenowe?

Pieczywo bez glutenu, a więc również bułki bezglutenowe oferujemy w wielu różnorodnych wariantach, dla osób o różnych gustach i potrzebach. Mamy więc kajzerki, bagietki, bułki pita i ciabatta, panini, bułki hamburgerowe i hot-dog, rogaliki, bajgle, ciasta i drożdżówki z nadzieniem i pieczywo chrupkie bezglutenowe.

Nasze wypieki powstają w większości z różnych rodzajów mąk najwyższej jakości - mąki gryczanej, mąki owsianej, mąki ryżowej czy mąki jaglanej. Niektóre z nich wzbogacane są innymi mąkami, na przykład kukurydzianą. Zapewniamy, że wszystkie mieszanki mąk są całkowicie bezpieczne dla osób borykających się z nietolerancją glutenu.

Wśród naszych produktów znajdą Państwo również szeroki wybór bułek z dodatkami, do których należą ziarna słonecznika, łupiny babki jajowatej czy siemię lniane. Proponujemy bułeczki i chleby na zakwasie lub pieczone z użyciem świeżych drożdży. Lubisz dania i przepisy wegańskie albo bez cukru? Takie też mamy!

Jak przygotować nasze bułeczki?

Marzy Ci się pyszne, zdrowe pieczywo na śniadanie bez konieczności przygotowywania rozczynu z drożdży, i wyrabiania ciasta? Nasze bezglutenowe bułeczki przygotujesz w dosłownie kilka chwil - po otwarciu opakowania są gotowe do spożycia, dodaj do nich Twoje ulubione składniki.

Jeśli jednak wolisz gorące i chrupiące pieczywo, najlepiej upiec je w piekarniku - potrwa to zaledwie kilka minut. Jeśli bułki wyjdą twarde, delikatnie je zwilż odrobiną ciepłej wody i nakryj na chwilę czystą ściereczką. Na drugi dzień są równie pyszne, możesz je śmiało przechować.

Zdrowie, smak i wygoda

Teraz do przygotowania bułek nie potrzebujesz już kilku godzin - w kilka chwil możesz cieszyć się wspaniałym smakiem domowego, pełnego wartości odżywczych, pieczywa bez ryzyka nieprzyjemnych dolegliwości związanych z nietolerancją lub alergią na gluten.

Wszystkie składniki użyte w procesie produkcji naszych bułek są całkowicie bezpieczne - mąkę pszenną zastępuje mąka ryżowa, gryczana, jaglana lub kukurydziana. Także drożdże, olej rzepakowy czy dodatek łusek babki jajowatej i innych ziaren i nasion nie niosą żadnego zagrożenia dla zdrowia.

Zachęcamy do zakupów w naszym sklepie!

Najważniejsze są dla Ciebie wspaniały smak i wysoka jakość produktów spożywczych oraz ich duży wybór? Zapraszamy do zapoznania się z naszą ofertą i do składania zamówień.

Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się

Infolinia 7:00 - 15:00

Telefon: 601 804 905

Email: kontakt@zdrowykoszyk.pl

Waluty
Producenci
więcej więcej
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium