
Kategorie
Producent
Cena
-
od
do
Bułki bezglutenowe
Smak bułeczek - z chrupiącą skórką i puszystym wnętrzem - kochają wszyscy, ale nie wszyscy mogą się nim beztrosko cieszyć. Dlatego też w naszym asortymencie znajdą Państwo wysokiej jakości bułki bezglutenowe, które mogą spożywać osoby cierpiące z powodu nietolerancji lub alergii na gluten.





Dlaczego warto jeść bezglutenowe bułki?
Dieta bezglutenowa jest restrykcyjna, ale w niektórych przypadkach konieczna. Nie każdy jednak poznał sekrety pieczenia bułek lub ma na to czas. Dlatego oferujemy duży wybór bułeczek bez glutenu o długim terminie przydatności do spożycia. Produkty te można jeść od razu po wyjęciu z opakowania lub włożyć na kilka minut do nagrzanego piekarnika na blaszce wyłożonej papierem.
Z jakich składników powstają nasze bułeczki bezglutenowe?
Pieczywo bez glutenu, a więc również bułki bezglutenowe oferujemy w wielu różnorodnych wariantach, dla osób o różnych gustach i potrzebach. Mamy więc kajzerki, bagietki, bułki pita i ciabatta, panini, bułki hamburgerowe i hot-dog, rogaliki, bajgle, ciasta i drożdżówki z nadzieniem i pieczywo chrupkie bezglutenowe.
Nasze wypieki powstają w większości z różnych rodzajów mąk najwyższej jakości - mąki gryczanej, mąki owsianej, mąki ryżowej czy mąki jaglanej. Niektóre z nich wzbogacane są innymi mąkami, na przykład kukurydzianą. Zapewniamy, że wszystkie mieszanki mąk są całkowicie bezpieczne dla osób borykających się z nietolerancją glutenu.
Wśród naszych produktów znajdą Państwo również szeroki wybór bułek z dodatkami, do których należą ziarna słonecznika, łupiny babki jajowatej czy siemię lniane. Proponujemy bułeczki i chleby na zakwasie lub pieczone z użyciem świeżych drożdży. Lubisz dania i przepisy wegańskie albo bez cukru? Takie też mamy!
Jak przygotować nasze bułeczki?
Marzy Ci się pyszne, zdrowe pieczywo na śniadanie bez konieczności przygotowywania rozczynu z drożdży, i wyrabiania ciasta? Nasze bezglutenowe bułeczki przygotujesz w dosłownie kilka chwil - po otwarciu opakowania są gotowe do spożycia, dodaj do nich Twoje ulubione składniki.
Jeśli jednak wolisz gorące i chrupiące pieczywo, najlepiej upiec je w piekarniku - potrwa to zaledwie kilka minut. Jeśli bułki wyjdą twarde, delikatnie je zwilż odrobiną ciepłej wody i nakryj na chwilę czystą ściereczką. Na drugi dzień są równie pyszne, możesz je śmiało przechować.
Zdrowie, smak i wygoda
Teraz do przygotowania bułek nie potrzebujesz już kilku godzin - w kilka chwil możesz cieszyć się wspaniałym smakiem domowego, pełnego wartości odżywczych, pieczywa bez ryzyka nieprzyjemnych dolegliwości związanych z nietolerancją lub alergią na gluten.
Wszystkie składniki użyte w procesie produkcji naszych bułek są całkowicie bezpieczne - mąkę pszenną zastępuje mąka ryżowa, gryczana, jaglana lub kukurydziana. Także drożdże, olej rzepakowy czy dodatek łusek babki jajowatej i innych ziaren i nasion nie niosą żadnego zagrożenia dla zdrowia.
Zachęcamy do zakupów w naszym sklepie!
Najważniejsze są dla Ciebie wspaniały smak i wysoka jakość produktów spożywczych oraz ich duży wybór? Zapraszamy do zapoznania się z naszą ofertą i do składania zamówień.


