
Kategorie
Producent
Cena
-
od
do
Chleby bezglutenowe
W dzisiejszych czasach zdrowie stało się dla nas jeszcze ważniejsze. Dlatego też bardziej świadomie podchodzimy do tematu diety i prawidłowego odżywiania. Jak wiadomo, śniadanie to najważniejszy posiłek dnia, a w naszej kulturze chleb podczas śniadania jest punktem obowiązkowym. Każdy ma swoje preferencje odnośnie chleba, dlatego też dbamy, by w naszym sklepie każdy mógł znaleźć coś dla siebie. Szeroki asortyment chlebów zaspokoi każde smakowe potrzeby. Posiadamy zarówno chleby jasne, ciemne, wieloziarniste, jak i słodkie, a także tostowe. Wszystkie są bezglutenowe i bardzo smaczne! Sprawdź naszą ofertę chlebów bezglutenowych i złóż zamówienie już dziś!



Pieczywo bezglutenowe
Odżywianie powinno być zbilansowane i dostarczać wszystkich wartości odżywczych niezbędnych do efektywnego funkcjonowania przez cały dzień. Wielu z nas nie wyobraża sobie śniadania bez kromki świeżego chleba. Co w takim wypadku z chorymi na celiakie? Mimo nietolerancji glutenu codzienne spożywanie pieczywa jest możliwe. Wszystko dzięki jego bezglutenowej wersji. Chleb bezglutenowy to strzał w dziesiątkę. Może być idealnym zamiennikiem klasycznego pieczywa pszennego. Są one tak samo smaczne jak te z glutenem. Dzięki różnorodnym dodatkom każdy może wybrać chleb bezglutenowy, który trafi w jego gusta.
Pieczywo bezglutenowe nie musi być nudne. Nie jest ono przeznaczony wyłącznie dla osób na diecie bezglutenowej. Dla otwartych na nowe smaki produkty tego typu mogą okazać się strzałem w dziesiątkę. Warto przekonać się na własnej skórze, jak smaczne i nietypowe w smaku mogą być chleby bez zawartości glutenu. Chleby w diecie bezglutenowej nie ograniczają się tylko do kukurydzianego i ryżowego. Istnieje wiele innych rodzajów pieczywa przeznaczonego dla osób, które są zmuszone lub same postanowiły zrezygnować z tradycyjnych wypieków. Osoby z celiakią mogą delektować się wybornym smakiem chleba gryczanego, słonecznikowego i wyborem mnóstwa dodatków. Często do takiego chleba dodawane są płatki jaglane, otręby ryżowe. Takie dodatki sprawiają, że chleb bezglutenowy konsystencją przypomina klasyczny bochenek razowy. Dodatkowym atutem jest to, że takie dodatki gwarantują nie tylko smak, ale także wzbogacają pieczywo w cenny dla ludzkiego organizmu błonnik i potrzebne do codziennego funkcjonowania nienasycone kwasy tłuszczowe.
Zdrowy chleb bezglutenowy
Dieta bezglutenowa nie oznacza konieczności całkowitego wyeliminowania i zastąpienia chleba innymi produktami. Trzeba tylko wiedzieć, czego unikać. Tradycyjne polskie wypieki tworzone są głównie z mąk, które zawierają gluten, czyli: pszenna, żytnia czy jęczmienna. W chlebach bezglutenowych te składniki zastępowane są ziarnami bez glutenu, których istnieje bardzo dużo i każde z nich ma swój niepowtarzalny smak. Jest to dużą zaletą, ponieważ każdy, bez względu na to, czy woli smaki delikatne, czy preferuje wyraziste i ostrzejsze jedzenie, znajdzie coś dla siebie.
Dzisiejszy chleb bezglutenowy nie przypomina tego sprzed kilku lat. Technologia produkcji ciągle ewoluuje i obecnie konsystencja ciasta, z którego produkuje się chleb bezglutenowy, jest bardzo zbliżona do tradycyjnego, pszennego, w którym gluten jest składnikiem, który nadaje pieczywu miękkości, puszystości i elastyczności. W chlebie bezglutenowym zastępuje się go pochodnymi celulozy.
Dzięki takim rozwiązaniom osoby na diecie bezglutenowej nie muszą rezygnować z pieczywa i szukać zamienników. Dodatkowo, mąki bezglutenowe, z których pieczone są chleby dla osób z celiakią i nietolerancją glutenu, zawierają dużo błonnika i minerałów niezbędnych w zbilansowanej diecie.
Nieustannie dokładamy starań, by w naszym sklepie dostępne było pieczywo o najlepszym smaku i wysokiej jakości, dlatego nasza oferta bogata jest w chleby pochodzące od cenionych producentów. Jeśli więc cierpisz na celiakię i szukasz odpowiedniego pieczywa dla siebie, skorzystaj z naszej bogatej oferty i znajdź swój ideał! Jaki chleb wybierzesz dziś dla siebie?


