Opcje przeglądania

Makarony niskobiałkowe PKU

Produkty niskobiałkowe to podstawa diety stosowanej w przypadku schorzeń związanych z zaburzeniami metabolizmu białek. Celem takich diet jest utrzymanie poziomu białek na wysokości tolerowanej przez osobę chorą. Jednocześnie ważne jest, aby dostarczać organizmowi pozostałych składników odżywczych.

Ułatwieniem w utrzymaniu takiej diety mogą być makarony niskobiałkowe PKU. Jako produkty często stosowane do stworzenia wielu rozmaitych dań ułatwią utrzymanie odpowiedniego poziomu białka i właściwe prowadzenie diety.

W naszej ofercie znajdziesz szeroki wybór makaronów i innych produktów o niskiej zawartości białka.

Makaron niskobiałkowy — wskazania i skład

Makaron niskobiałkowy to produkt wskazany dla osób mających problemy z niewydolnością nerek i wątroby. Szczególnie wskazane są dla osób cierpiących na fenyloketonurię i inne schorzenia związane z nieprawidłowym metabolizmem aminokwasów.

W diecie niskobiałkowej ważna jest również wartość energetyczna poszczególnych składników. Produkty zbożowe w diecie niskobiałkowej stanowią cenne źródło węglowodanów, które dostarczają energii naszemu organizmowi. Makaron PKU umożliwia zatem utrzymanie odpowiedniego poziomu białka w codziennej diecie i jednocześnie zaspokaja zapotrzebowanie energetyczne.

Skrobia pszenna bezglutenowa

Podczas produkcji tej skrobi pszennej, gluten rozpuszczalny w wodzie jest usuwany przez wypłukiwanie i wirowanie. Dlatego skrobia pszenna bezglutenowa to produkt powszechnie stosowany jako składnik makaronów PKU, które są ubogie w białko i nie zawierają glutenu.

Innym często stosowanym składnikiem makaronów niskobiałkowych jest kukurydziana skrobia pszenna bezglutenowa. Skrobia kukurydziana wskazana jest również dla osób uczulonych na pszenicę. Dzięki zastosowaniu takich składników, jak skrobia kukurydziana z makaronów KPU mogą korzystać także osoby cierpiące na celiakię.

Mono i diglicerydy kwasów tłuszczowych

To powszechne składniki wielu produktów spożywczych, ponieważ wydłużają ich trwałość. To produkt zupełnie bezpieczny dla zdrowia, który nie powoduje żadnych skutków ubocznych. Oprócz wymienionych wyżej składników w składzie znajdziemy takie proste substancje jak regulator kwasowości czy substancja zagęszczająca.

Zdrowe i szybkie danie

Skrobia pszenna bezglutenowa, woda, sól i pozostałe dodatki tworzą proste, a zarazem zdrowe produkty niskobiałkowe PKU. Zaletą produktu, jakim jest makaron PKU jest również łatwość przygotowania. Makaron niskobiałkowy to produkt, który nie różni się w przygotowaniu od zwykłego makaronu. Po odpowiednim czasie gotowania wystarczy przelać go zimną wodą i dodać ulubione warzywa czy sos.

Produkty niskobiałkowe PKU w sklepie Zdrowy Koszyk

Jeśli szukasz makaronu o niskiej zawartości białka, który nie zawiera glutenu sprawdź naszą ofertę. Dzięki produktom niskobiałkowym będziesz mógł spożywać białko w odpowiedniej ilości, a wysoka wartość odżywcza zapewni prawidłowe funkcjonowanie organizmu. Wejdź na stronę i zrób zakupy już dziś!

Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się

Infolinia 7:00 - 15:00

Telefon: 601 804 905

Email: kontakt@zdrowykoszyk.pl

Waluty
Producenci
więcej więcej
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium