Informacje-zdrowy-koszyk-ziolajaslo""

Producenci
Promocje
Bezglutenowa bułka kajzerka 120g |Incola|
Bezglutenowa bułka kajzerka 120g |Incola|
6,10 zł 5,55 zł
szt.
Mąka kokosowa BIO 300g |Intenson|
Mąka kokosowa BIO 300g |Intenson|
10,70 zł 9,63 zł
szt.
KASZA GRYCZANA PALONA BIO 500 g - BIO RAJ
KASZA GRYCZANA PALONA BIO 500 g - BIO RAJ
9,57 zł 8,35 zł
szt.
Sugar Free PUDDING budyń waniliowy 500g |Allnutrition|
Sugar Free PUDDING budyń waniliowy 500g |Allnutrition|
28,20 zł 26,20 zł
szt.
Bezglutenowa mąka MEHL FARINE 1kg |Schar|
Bezglutenowa mąka MEHL FARINE 1kg |Schar|
12,80 zł 12,30 zł
szt.
Sok Acai 500ml |EkaMedica|
Sok Acai 500ml |EkaMedica|
33,80 zł 32,20 zł
szt.
Ziele wrotyczu 100g |Laboratorium Zielarza|
Ziele wrotyczu 100g |Laboratorium Zielarza|
14,00 zł 11,60 zł
szt.

Bezglutenowa mieszanka Pączki i Faworki 400g |Bezgluten|

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 7,99 zł 7.99
ilość szt.
Zyskujesz 0 pkt [?]
dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: Bezgluten
Kod produktu: 377C-788FE

Opis

Bezglutenowa mieszanka Pączki i Faworki

Produkt bezglutenowy 

 

Masa netto: 400g

Składniki: skrobie ( pszenna bezglutenowa, kukurydziana), mąka kukurydziana, glukoza, substancje zagęszczające: guma guar, hydroksypropylometyloceluloza; błonnik ziemniaczany, regulator kwasowości: lakton kwasu glukonowego; substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu.

Odpowiednie dla osób nietolerujących glutenu.

Wartość odżywcza w 100 g produktu:

Wartość energetyczna w 100 g produktu: 1487kJ/350kcal

Tłuszcz: 0,3 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g

Węglowodany: 85 g

w tym cukry: 4,2 g

Błonnik: 2,1 g

Białko: 0,8 g

Sól: 0,13 g

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

 

Przepis na pączki: 
Rozczyn:
30 g drożdży świeżych
1 łyżka cukru
1/3 szklanki letniego mleka
2 łyżki (ok. 30 g) mieszanki Pączki&faworki- mieszanka bezglutenowa

Ciasto:
4 żółtka
4 łyżki cukru wanilinowego
370 g mieszanki Pączki&faworki- mieszanka bezglutenowa
1/2 szklanki letniego mleka
1 łyżka spirytusu (opcjonalnie)
4 łyżki roztopionego masła

Wykonanie:

Składniki na rozczyn połączyć i pozostawić do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na ok. 15 min. Żółtka z cukrem wanilinowym utrzeć na jasną, puszystą masę. Do miski wsypać pozostałą mieszankę Pączki&faworki, dodać wyrośnięty rozczyn i wyrobić ciasto. Dodać mleko (spirytus - opcjonalnie), pianę z żółtek, a pod koniec wyrabiania roztopione masło. Powstałe ciasto będzie miało dosyć luźną, kleistą konsystencję. Przykryć je ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na ok. 50 min, aż podwoi swoją objętość. Wyrośnięte ciasto podzielić na części (ok. 60 g każda), uformować kulki i ponownie odłożyć w ciepłe miejsce do podwojenia objętości na ok. 30 min. Pączki smażyć na rozgrzanym, głębokim tłuszczu do zarumienienia skórki ok. 3 minut z każdej strony. Po usmażeniu wyłożyć na papierowy ręcznik. Wystudzone nadziewać ulubioną konfiturą, posypać cukrem pudrem lub udekorować lukrem i posypać kandyzowaną skórką pomarańczową.

(Z podanego przepisu możemy przygotować ok. 13 pączków.)

 

Przepis na Faworki: 
250 g mieszanki Pączki&faworki- mieszanka bezglutenowa
130 g śmietany 18%
3 żółtka
2 łyżki cukru
1 łyżka spirytusu (opcjonalnie)

Wykonanie:

Żółtka i cukier umieścić w misce i utrzeć na gładką masę. Dodać pozostałe składniki i wyrobić ciasto. Następnie napowietrzyć je poprzez uderzanie wałkiem lub wielokrotne składanie na pół i rozwałkowywanie. Gotowe ciasto cienko rozwałkować i pociąć na paski. Na środku każdego paska zrobić nacięcie, przez które należy przewinąć jeden koniec ciasta. Faworki smażyć na rozgrzanym oleju po ok. 1 minucie z każdej strony. Po usmażeniu wyłożyć na ręcznik papierowy. Po ostygnięciu posypać cukrem pudrem.

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium