Bezglutenowy Makaron PIPETTE (KOLANKA) 250g |Bezgluten|
-
zapytaj o produkt
-
poleć znajomemu
-
dodaj opinię
Bezglutenowy Makaron PIPETTE (KOLANKA)
Pojemność: 250g
Składniki: mąka kukurydziana, mąka ryżowa.
Odpowiednie dla osób nietolerujących glutenu.
Makaron bezglutenowy Pipette to idealne rozwiązane dla osób, które nie mogą w swojej diecie stosować produktów zawierających gluten (czyli żywności z dodatkiem pszenicy, żyta i jęczmienia). Wyprodukowany on został bowiem z wysokiej jakości mąki kukurydzianej oraz ryżowej, dzięki czemu osoby cierpiące na celiakię, czy nietolerancję glutenu nie będą musiały rezygnować z dań bazujących na makaronach. W swoim składzie makaron bez glutenu Pipette nie zawiera również innych alergenów takich jaja, skrobia czy soja. Dzięki temu może być spożywany przez osoby z alergiami pokarmowymi na białko jaja kurzego oraz soi. Makaron bezglutenowy Pipette nie zawiera żadnych substancji dodatkowych, dlatego jest niezastąpiony w kuchni i bezpieczny dla celiaków.
W jaki sposób więc wykorzystać makaron bezglutenowy w kuchni?
Najlepszym i najpopularniejszym sposobem na makaron jest użycie go w daniu obiadowym. Dodatkowym atutem makaronu Pipette jest atrakcyjny kształt kolanek, który sprawdzi się w wielu potrawach z dodatkiem różnorodnych sosów. Makaron niemal od razu nasuwa na myśl kuchnię włoską, która serwuje szybkie dania z makaronu. Doskonale sprawdzi się do niego dodatek sosu pomidorowego, pesto z bazylii, suszonych pomidorów czy sosów mięsnych i serowych. Może być również idealną bazą bezglutenowych zapiekanek makaronowych oraz zup (np. tradycyjnej zupy pomidorowej).
Makaron bezglutenowy może być również wykorzystany w daniach na słodko z dodatkiem twarogu, słodkiej śmietanki, dżemów owocowych i powideł, orzechów oraz aromatycznych przypraw (cynamonu, kakao, imbiru, wanilii czy szafranu).
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: | 1554 kJ/ 366 kcal |
Tłuszcz: | 1,7 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 0,5 g |
Węglowodany: | 80 g |
tym cukry: | 0,6 g |
Błonnik: | 2,3 g |
Białko: | 6,6 g |
Sól: | 0,008 g |
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Sposób przyrządzania:
1. Zagotować wodę.
2. Wrzącą wodę lekko osolić, dodać trochę oleju.
3. Na wrzącą wodę wrzucić makaron. Gotować 5-7 minut.
4. Makaron odcedzić i przepłukać zimną wodą.



Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.