GRANULAT SOJOWY BIO 500 g - BIO PLANET
-
zapytaj o produkt
-
poleć znajomemu
-
dodaj opinię
SKŁADNIKI
ekologiczna soja ekstrudowana 100 %.
OPIS
Ekologiczny granulat sojowy to poddana procesowi ekstruzji odtłuszczona mąka sojowa. Charakteryzuje się wysoką zawartością białka i błonnika pokarmowego. Doskonale zastępuje mięso, dzięki czemu może być wykorzystywana jako składnik farszu do gołąbków, pierogów, sosu do spaghetti, zup, past lub jako nadzienie do warzyw.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Granulat zalać wrzątkiem i parzyć pod przykryciem przez kilka minut. Gdy napęcznieje dodać zioła lub przyprawy. Można go również wcześniej uprażyć na patelni, a dopiero później wykorzystać do gotowania.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1478 kJ/352 kcal
Tłuszcz - 7,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 1,2 g
Węglowodany - 14 g
w tym cukry - 7,7 g
Błonnik - 14 g
Białko - 50 g
Sól - 0,03 g
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać alergeny: zboża zawierające gluten, orzeszki ziemne, orzechy, sezam.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
BEZ GLUTENU (w składnikach): TAK
Certyfikat bio: TAK
EAN: 5907738159695
Gwarantowany termin przydatności (w dniach): 30
Kraj pochodzenia składników: Francja
Kraj producenta: Polska
Producent - nazwa i adres: BIO PLANET S.A., WILKOWA WIEŚ 7, 05-084 LESZNO
Wegański: TAK
Wegetariański: TAK



Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.