MAKARON (ŻYTNI RAZOWY) RURKA BIO 400 g - BARTOLINI
-
zapytaj o produkt
-
poleć znajomemu
-
dodaj opinię
SKŁADNIKI
mąka żytnia razowa typ 2000* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Makaron żytni produkowany z niskoprzetworzonej mąki żytniej mielonej na kamiennych żarnach. Posiada wysoką zawartość błonnika i jest źródłem składników mineralnych takich jak: fosfor i mangan, które przyczyniają się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego oraz pomagają w utrzymaniu prawidłowego stanu kości.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1420 kJ / 337 kcal
Tłuszcz: 1,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
Węglowodany: 63 g
w tym cukry: 6,8 g
Błonnik: 16 g
Białko: 9,1 g
Sól: 0,01 g
Fosfor: 129 mg (18 %)**
Mangan: 1,41 mg (71 %)**
[** dzienna referencyjna wartość spożycia witamin i składników mineralnych (dla osoby dorosłej)]
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Gotować 6 minut (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody)
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać jaja
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w miejscu suchym i przewiewnym.
Certyfikat bio: TAK
EAN: 5901902003821
Gwarantowany termin przydatności (w dniach): 180
Kraj producenta: Polska
Producent - nazwa i adres: PRZEDSIĘBIORSTWO PRODUKCYJNO-HANDLOWE TABIT SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ, HUGONA KOŁŁĄTAJA 44, 05-402 OTWOCK
Wegański: TAK
Wegetariański: TAK



Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.