MARANTA - SKROBIA Z KORZENIA BEZGLUTENOWA BIO 800 g - HORECA (TERRASANA)
-
zapytaj o produkt
-
poleć znajomemu
-
dodaj opinię
SKŁADNIKI
100% maranta trzcinowa* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Maranta trzcinowata jest dobrym środkiem wiążącym, może być używana do przygotowywania i zagęszczania wielu potraw: klarownych zup i sosów,puddingów, ciastek, galaretek , budyniów, lodów oraz wypieków dla dzieci. W diecie bezglutenowej świetnie sprawdza się w charakterze zagęstnika, a także zamiennika mąk glutenowych.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1519 kJ / 362 kcal
Tłuszcz - 0,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g
Węglowodany - 88,2 g
w tym cukry - 0 g
Błonnik - 3,4 g
Białko - 0,3 g
Sól - 0 g
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 łyżkę maranty wymieszać z 250 ml zimnej wody, następnie dodać do gorącego dania i podgrzewać do momentu, aż zgęstnieje.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.



Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.