Informacje-zdrowy-koszyk-ziolajaslo""

Producenci
Promocje
Bezglutenowa mąka kukurydziana 500g |Bezgluten|
Bezglutenowa mąka kukurydziana 500g |Bezgluten|
7,50 zł 6,69 zł
szt.
Bloker potu 50kaps |Panaseus|
Bloker potu 50kaps |Panaseus|
40,19 zł 36,99 zł
szt.
PŁATKI DROŻDŻOWE NIEAKTYWNE BIO 100 g - BIO PLANET
PŁATKI DROŻDŻOWE NIEAKTYWNE BIO 100 g - BIO PLANET
16,08 zł 14,90 zł
szt.
ORZECHY LASKOWE BIO 100 g - BIO PLANET
ORZECHY LASKOWE BIO 100 g - BIO PLANET
7,65 zł 7,00 zł
szt.
RYŻ BASMATI BIAŁY BEZGLUTENOWY BIO 2 kg - BIO PLANET
RYŻ BASMATI BIAŁY BEZGLUTENOWY BIO 2 kg - BIO PLANET
31,20 zł 29,90 zł
szt.
BULION - KOSTKI WARZYWNE BIO 100 g - ALCE NERO
BULION - KOSTKI WARZYWNE BIO 100 g - ALCE NERO
5,79 zł 4,99 zł
szt.
Pasta CBD 50% CO2 12g |Medi Hemp|
Pasta CBD 50% CO2 12g |Medi Hemp|
1 710,50 zł 1 360,00 zł
szt.
MUSLI KOLUMBA BEZGLUTENOWE BIO 160 g - AMARELLO
MUSLI KOLUMBA BEZGLUTENOWE BIO 160 g - AMARELLO
14,70 zł 13,50 zł
szt.

MIESZANKA DO WYPIEKU BUŁEK Z NASIONAMI BEZGLUTENOWA BIO 500 g - BAUCK HOF

Dostępność: duża ilość
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 13,74 zł 13.74
ilość szt.
Zyskujesz 5 pkt [?]
dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: Bauck Hof
Kod produktu: 21937

Opis

SKŁADNIKI
mąka owsiana* (bezglutenowa) 35 %, skrobia kukurydziana*, nasiona* 15 % (sezam*, słonecznik*, siemię lniane całe*, siemię lniane mielone*), mąka pełnoziarnista z nieobłuszczonego ziarna prosa*, otręby owsiane* (bezglutenowe), zakwas gryczany w proszku* (mąka gryczana*), substancja zagęszczająca: guma ksantanowa, sól morska, proszek do pieczenia (substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu, regulator kwasowości: winiany potasu, skrobia kukurydziana*), łupiny nasion babki jajowatej* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
Mieszanka do wypieku bułek bezglutenowych z dodatkiem nasion. Opakowanie wystarcza na wypiek 10 bułek.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1577 kJ/375 kcal
Tłuszcz - 9,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 1,3 g
Węglowodany - 61  g
w tym cukry - 0,8 g
Błonnik - 7,2 g
Białko - 8,4 g
Sól - 2,0 g

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Nagrzać piekarnik do temperatury 220 stopni Celsjusza z funkcją grzania góra - dół.
2. Mieszankę wymieszać z 400 ml letniej wody, 2 łyżkami octu jabłkowego lub winnego, 2 łyżkami oleju za pomocą trzepaczki lub miksera ręcznego.
3. Ciasto uformować zwilżonymi dłońmi i podzielić na 10 kawałków.
4. Kawałki ciasta uformować na kształt okrągłych bułek i obsypać dodatkami według uznania.
5. Następnie położyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i docisnąć na szerokość kciuka, aby dobrze wyrosły w piekarniku.
6. Piec przez 35 minut.

INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać soję, orzechy.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu

 

 

 

 

 

 

 

 

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium