
Mąka jaglana 1kg |Targroch|

Opis
Mąka jaglana
Masa netto: 1kg
Mąkę jaglaną można stosować do różnych potraw, gdyż doskonale zagęszcza zupy, sosy, stosowana również do chleba, naleśników, ciast itp
Składniki: Mąka z kaszy jaglanej
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Mąka jaglana jest naturalnym źródłem:
- Magnezu - przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia.
- Cynku - pomaga zachować zdrowe włosy, skórę i paznokcie.
- Żelaza - pomaga w prawidłowej produkcji czerwonych krwinek i hemoglobiny.
Wartość odżywcza produktu |
W 100 g |
W porcji 50 g |
%RWS* w 50 g |
Wartość energetyczna |
1612 kJ / 384 kcal |
806 kJ / 192 kcal |
10 % |
Tłuszcz - w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
3,6 g 0,7 g |
1,8 g 0,35 g |
3 % 2 % |
Węglowodany - w tym cukry |
72,8 g 0 g |
36,4 g 0 g |
14 % 0 % |
Błonnik |
5,9 g |
2,95 g |
- |
Białko |
12,1 g |
6,05 g |
12 % |
Sól** |
0,08 g |
< 0,04 g |
< 1 % |
Witaminy i składniki mineralne |
W 100 g |
W porcji 50 g |
%RWS* w 100 g |
Magnez |
164 mg |
82 mg |
44 % |
Cynk |
2,68 mg |
1,34 mg |
27 % |
Żelazo |
3,7 mg |
1,85 mg |
26 % |
Możliwe naturalne odchylenia.
**Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie.
*RWS – Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).
Informacje o alergenach: W zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, produkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.
Kraj pochodzenia: Polska
Koszty dostawy
Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Opinie o produkcie (0)
