
Mąka z komosy ryżowej 1kg |Targroch|

Opis
Mąka z komosy ryżowej
Masa netto: 1kg
Zastosowanie: Idealna do domowego pieczywa, tortilli oraz makaronów, placków, stanowi podstawę zapiekanek, na słodko i słono.
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Mąka z komosy ryżowej jest naturalnym źródłem:
- Fosforu – który wspomaga utrzymanie zdrowych kości i zębów.
- Magnezu - który przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia. Pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu mięśni oraz układu nerwowego.
- Cynku - pozwala zachować zdrowe włosy, paznokcie, skórę oraz w utrzymaniu prawidłowego widzenia.
Wartość odżywcza produktu |
W 100 g |
W porcji 50 g |
% RWS* w 50 g |
Wartość energetyczna |
1540 kJ / 368 kcal |
770 kJ / 184 kcal |
9 % |
Tłuszcz -w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
6,07 g 0,706 g |
3,035 g 0,353 g |
4 % 2 % |
Węglowodany - w tym cukry |
64,16 g 0,1 g |
32,08 g 0,05 g |
12 % < 1 % |
Błonnik |
7 g |
3,5 g |
- |
Białko |
14,12 g |
7,06 g |
14 % |
Sól** |
0,01 g |
< 0,01 g |
< 1 % |
Witaminy i składniki mineralne |
W 100 g |
% RWS* w 100 g |
W porcji 50 g |
Magnez |
197 mg |
53 % |
98,5 mg |
Fosfor |
457 mg |
66 % |
228,5 mg |
Cynk |
3,1 mg |
31 % |
1,55 mg |
Możliwe naturalne odchylenia.
**Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie.
*RWS – Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).
Informacje o alergenach: W zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, produkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.
Kraj pochodzenia: Peru
Koszty dostawy
Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Opinie o produkcie (0)
