Promocje
Sezam czarny ziarno 500g |Targroch|
Sezam czarny ziarno 500g |Targroch|
20,32 zł 12,10 zł
szt.
Soczewica zielona 500g |Targroch|
Soczewica zielona 500g |Targroch|
5,72 zł 4,70 zł
szt.
SOS POMIDOROWY Z CZOSNKIEM BIO 350 g - VITALIANA
SOS POMIDOROWY Z CZOSNKIEM BIO 350 g - VITALIANA
7,28 zł 6,77 zł
szt.
SOS POMIDOROWY PASSATA BIO 500 g - ALCE NERO
SOS POMIDOROWY PASSATA BIO 500 g - ALCE NERO
9,88 zł 9,19 zł
szt.
MIESZANKA NA FALAFEL CURRY BIO 160 g - NATURAVENA
MIESZANKA NA FALAFEL CURRY BIO 160 g - NATURAVENA
2,41 zł 2,41 zł
szt.
BABCIANKI O SMAKU WANILIOWYM 100 g - NATURAVENA
BABCIANKI O SMAKU WANILIOWYM 100 g - NATURAVENA
4,14 zł 3,85 zł
szt.
BABCIANKI OWSIANE SŁONE 100 g - NATURAVENA
BABCIANKI OWSIANE SŁONE 100 g - NATURAVENA
4,14 zł 3,85 zł
szt.
BABCIANKI Z ŻURAWINĄ 100 g - NATURAVENA
BABCIANKI Z ŻURAWINĄ 100 g - NATURAVENA
4,14 zł 3,85 zł
szt.
MĄKA KASZTANOWA BEZGLUTENOWA BIO 250 g - BIO PLANET
MĄKA KASZTANOWA BEZGLUTENOWA BIO 250 g - BIO PLANET
12,42 zł 11,80 zł
szt.
Nowości

Mieszanka do chleba dyniowego wysokobiałkowa 540g |OlVita|

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 11,99 zł 11.99
ilość szt.
Zyskujesz 5 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: OlVita
Kod produktu: 8669-842D7
Pin It

Mieszanka do chleba dyniowego wysokobiałkowa

 

Masa netto: 540g

Składniki: mieszanka (mąka pszenna typ 750, mąka z pestek dyni 15,6%), bezłuskowe pestki dyni ( 11,1%).

Źródłem białka są: maka z pestek dyni oraz pestki dyni. Chleb ma cudowny orzechowy smak z rustykalną, chrupiąca, wypieczoną skórką oraz miękki soczysty miękisz. Wypiek charakteryzuje się użyciem małej ilości drożdży i długim okresem fermentacji.

Zastosowanie: produkt przeznaczony do samodzielnego wypieku chleba dyniowego wysokobiałkowego wg załączonego przepisu.

Opakowanie zawiera:

  •  480 g mieszanki typu chleb dyniowy wysokobiałkowy Ol’Vita
  • 60 g bezłuskowych pestek dyni Ol’Vita

Musisz dodać tylko:

  • 330 ml wody
  • 10,5 g soli
  • 10,5 g oliwy z oliwy z oliwek
  • 2,25 g świeżych drożdży

Sposób przygotowania: 

I etap:

1. Namocz przez 24 godz. w osobnej, dowolnej ilości wody bezłuskowe pestki dyni.
2. Wymieszaj mieszankę chleba dyniowego wysokobiałkowego Ol’Vita, pestki dyni oraz 285 ml letniej wody i odstaw ciasto na 1 godz. w temperaturze pokojowej.

II etap:.

W 25 ml wody o temperaturze pokojowej rozpuść drożdże, a w kolejnych 20 ml sól.
2. Rozpuszczoną sól oraz drożdże dobrze wymieszaj ręcznie lub robotem z uprzednio przygotowanym ciastem. Ciasto musi odchodzić od miski. Przykryj je wilgotną ściereczką i odstaw na 1 godz. w temperaturze pokojowej. Po 30 min. leżakowania ciasta rozciągnij je i złóż na pół. Czynność powtórz po kolejnych 30 min.
3. Przełóż ciasto do lodówki (temp. 8oC) na 24 godz. (tzw. zimne garownie).

4. Po upływie doby przełóż ciasto do natłuszczonej formy i pozostaw ją bez przykrycia przez 3 godz. w temperaturze pokojowej. Sugerowany wymiar formy do pieczenia: 25 cm x 11 cm.
5. Rozgrzej piekarnik do 250oC, włóż do niego formę z ciastem i piecz przez 10 min. następnie obniż temperaturę do 230oC i piecz przez kolejne 30 – 40 min.
6. Po upieczeniu wyciągnij chleb z formy, skrop skórkę wodą i przykryj ściereczką. Odczekaj, aż ostygnie, zanim zaczniesz go kroić.

Po przyrządzeniu: z mieszanki i wskazanych w załączonym przepisie składników otrzymujemy chleb o wadze 750 g, który zawiera 15 sugerowanych porcji. 1 porcja (kromka) stanowi ok. 50 g.

Kraj wysyłki:

Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.

Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się

Infolinia 7:00 - 15:00

Telefon: 601 804 905

Email: kontakt@zdrowykoszyk.pl

Waluty
Producenci
więcej więcej
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium