Pestki dyni 200g |OlVita|
-
zapytaj o produkt
-
poleć znajomemu
-
dodaj opinię
Pestki dyni
Masa netto: 200g
Składniki: Pestka dyni bezłuskowej, nieprażona
Pestki dyni to cenne źródło białka roślinnego (39 g/100 g) oraz wielu witamin i minerałów, w tym: potasu (810 mg/100 g*), fosforu (1170 mg/100 g*), magnezu ( 540 mg/100 g), żelaza (15 mg/100 g*), cynku (7,5 mg/100 g*, witaminy E (26 mg/100 g*), folianów (60 µg/100 g*).
*”Tabele składu i wartości odżywczej żywności” prof. dr hab. H. Kunachowicz
Zastosowanie: Pestki dyni bezłuskowej można spożywać na surowo lub podprażane jako dodatek do: sałatek, surówek, musli, jogurtów, zup, past, muffinek, pieczywa
Wartość energetyczna w 100g 2232 kJ/ 535,9 kcal
Wartość odżywcza | w 100g |
---|---|
Tłuszcz | 37g |
W tym: | |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 6g |
Węglowodany | 12g |
W tym cukry | 2g |
Białko | 39g |
Sól | 1g |
Zawartość soli wynika z obecności naturalnie występującego sodu
Kraj pochodzenia: Polska
Przechowywanie: Ważne, aby produkt był przechowywany w ciemnym chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Informacja o alergenach: W firmie Ol’Vita przetwarzane są surowce spożywcze będące alergenami. Dlatego produkt może zawierać: gluten, sezam, soję, orzechy: arachidowe, laskowe, włoskie, makadamia, migdały.



Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.