
Ryż basmati 1kg |Targroch|

Opis
Ryż basmati
Masa netto: 1kg
Sposób przechowywania: Przed ugotowaniem ryż basmati moczymy przez około 30 minut po czym płuczemy zimną wodą, aż do momentu, gdy woda stanie się czysta. Po wypłukaniu ryż suszymy. Wsypujemy ryż do zimnej wody (1 szklanka ryżu na 2 szklanki wody) i doprowadzamy do wrzenia bez przykrycia. Gotujemy przez 10-12 minut na wolnym ogniu pod przykryciem. Po ugotowaniu odstawiamy na kilka minut, następnie przelewamy zimną wodą i delikatnie mieszamy.
Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Wartość odżywcza produktu |
w 100 g |
w porcji 50 g |
%RWS* w 50 g |
Wartość energetyczna |
1517 kJ / 358 kcal |
759 kJ / 179 kcal |
9 % |
Tłuszcz - w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
0,8 g 0,2 g |
0,4 g 0,1 g |
1 % 1 % |
Węglowodany - w tym cukry |
77,9 g 1 g |
39 g 0,5 g |
15 % 1 % |
Błonnik |
3 g |
1,5 g |
- |
Białko |
8,2 g |
4,1 g |
8 % |
Sól |
0 g |
0 g |
0 % |
Możliwe naturalne odchylenia.
*RWS – Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).
Informacje o alergenach: W zakładzie pakowane są również: produkty zawierające gluten, orzeszki ziemne, soja, różne orzechy, sezam. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.
Kraj pochodzenia: Pakistan
Koszty dostawy
Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Opinie o produkcie (0)
