
Ryż czarny 1kg |Targroch|

Opis
Ryż czarny
Masa netto: 1kg
Sposób przygotowania: Ziarna należy opłukać letnią wodą, ryż wsypać do garnka i zalać wodą (proporcja: szklanka ryżu na dwie szklanki wody), dodać szczyptę soli. Ryż gotować na małym ogniu pod przykryciem przez ok. 30 – 40 minut, od czasu do czasu mieszając.
Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Wartość odżywcza produktu |
w 100 g |
w porcji 50 g |
%RWS* w 50 g |
Wartość energetyczna |
1529 kJ / 360 kcal |
765 kJ / 180 kcal |
9 % |
Tłuszcz - w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
2,9 g 0 g |
1,5 g 0 g |
2 % 0 % |
Węglowodany - w tym cukry |
76,1 g 0 g |
38 g 0 g |
15 % 0 % |
Błonnik |
4,9 g |
2,5 g |
- |
Białko |
7,5 g |
3,8 g |
8 % |
Sól |
0 g |
0 g |
0 % |
Możliwe naturalne odchylenia.
*RWS – Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).
Informacja o alergenach: W zakładzie pakowane są również: produkty zawierające gluten, orzeszki ziemne, soja, różne orzechy, sezam. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.
Kraj pochodzenia: Tajlandia
Opinie o produkcie (0)
