
Ryż czerwony 1kg |Targroch|

Opis
Ryż czerwony
Masa netto: 1kg
Sposób przygotowania: Ryż gotować w wodzie w proporcji 1:4 (na każde 100 g ryżu - 400 ml wody). Doprowadzić wodę do wrzenia, wsypać ryż i gotować pod przykryciem na kuchence o małej mocy przez 30- 40 minut do miękkości.
Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Wartość odżywcza produktu |
w 100 g |
w porcji 50 g |
%RWS* w 50 g |
Wartość energetyczna |
1563 kJ / 368 kcal |
782 kJ / 184 kcal |
9 % |
Tłuszcz - w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
2,4 g 0,2 g |
1,2 g 0,1 g |
2 % 1 % |
Węglowodany - w tym cukry |
80 g 0,3 g |
40 g 0,15 g |
15 % 0 % |
Błonnik |
3,4 g |
1,7 g |
- |
Białko |
6,7 g |
3,4 g |
7 % |
Sól |
0 g |
0 g |
0 % |
Możliwe naturalne odchylenia.
*RWS – Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).
Informacja o alergenach: W zakładzie pakowane są również: produkty zawierające gluten, orzeszki ziemne, soja, różne orzechy, sezam. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.
Kraj pochodzenia: Kambodża
Koszty dostawy
Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Opinie o produkcie (0)
