Bezglutenowa Mąka uniwersalna MIX IT UNIVERSAL 1kg |Schar|
-
zapytaj o produkt
-
poleć znajomemu
-
dodaj opinię
Bezglutenowa Mąka uniwersalna MIX IT UNIVERSAL
Masa netto: 1kg
Nowa receptura
Mix It! Universal to mieszanka mąki ryżowej i skrobi ziemniaczanej. Idealnie nadaje się do domowych wypieków. W szczególności polecana jest osobom, które nie mogą spożywać produktów zawierających gluten, laktozę i pszenicę. Używając Mix It! Universal można upiec biały chleb, zrobić ciasto drożdżowe oraz ciasto na przepyszną pizzę. Mąkę uniwersalną można bezproblemowo łączyć z jajami, drożdżami, tłuszczem, a także proszkiem do pieczenia, czy też samą wodą, dzięki czemu otrzyma się ciasto na tradycyjne pierogi.
Zastosowanie: Mix It! Universal Mąka uniwersalna to świetne połączenie składników bezglutenowych, które są w szczególności przeznaczone dla osób, które nie mogą spożywać produktów z zawartością glutenu, pszenicy i laktozy.
Sposób użycia: Jest to świetny zamiennik tradycyjnej mąki. Idealnie nadaje się do wypieków oraz wyrabiania własnych produktów bezglutenowych. Stosuje się ją w proporcji 1:1, czyli 100g mąki uniwersalnej Mix It! zastępuje 100g mąki tradycyjnej.
Składniki: skrobia kukurydziana, mąka ryżowa, mąka z sorgo, skrobia ryżowa, dekstroza, błonnik roślinny (psylium), białko grochowe, zagęszczacz: hydroksypropylometyloceluloza, sól. Może zawiarać soję.
Bez laktozy. Bez skrobi pszennej.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna w 100 g produktu: 1491 kJ/ 351 kcal
Tłuszcz: 0,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
Węglowodany: 82 g
w tym cukry: 3,0 g
Błonnik 1,6 g
Białko: 3,5 g
Sól: 0,82 g
Sposób przechowywania:
Przechowywać w suchym i zaciemnionym miejscu w temperaturze pokojowej. Przydatność do spożycia wynosi 12 miesięcy.
Sposób przyrządzenia:
Chleb biały
składniki: 250 g maki MIX IT, 1 łyżka stołowa oleju słonecznikowego, 200 ml letniej wody, 4 g suchych drożdży, 1/2 łyżeczki soli.
Przygotowanie: Dobrze wymieszać mąkę, drożdże i sól. Stopniowo dodawać wodę i olej- dobrze wymieszać drewnianą łyżka. Przykryć ciasto wilgotną ściereczką i odstawić do wyrastania na około 20 minut. Umieścić chleb w formie do pieczenia i piec przez około 50 minut w temperaturze 200 st.
Kroić po wystudzeniu. SMACZNEGO !
UWAGA - kopiowanie oraz rozpowszechnianie opisów jest zabronione przez sklep Zdrowy Koszyk- ziolajaslo.com.pl. Ustawa z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych (Dz. U. z 2006 r. Nr 90, poz. 631 z późn. zm.)



Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.