Promocje
Bezglutenowa mąka jaglana 400g |Incola|
Bezglutenowa mąka jaglana 400g |Incola|
8,20 zł 6,49 zł
szt.
MAJONEZ JAJECZNY BIO 300 ml - POLONIAK
MAJONEZ JAJECZNY BIO 300 ml - POLONIAK
22,25 zł 14,68 zł
szt.
KRÓTKA DATA ZAKWAS CHLEBOWY BIO 15 g - VITAM
KRÓTKA DATA ZAKWAS CHLEBOWY BIO 15 g - VITAM
3,10 zł 2,74 zł
szt.
Bezglutenowe bułki Hamburgerowe 300g |Schar|
Bezglutenowe bułki Hamburgerowe 300g |Schar|
12,59 zł 11,86 zł
szt.
Olej z lnianki (rydzowy) 250 ml |Oleofarm|
Olej z lnianki (rydzowy) 250 ml |Oleofarm|
14,98 zł 9,20 zł
szt.
Olej arachidowy nierafinowany 250 ml |Oleofarm|
Olej arachidowy nierafinowany 250 ml |Oleofarm|
22,86 zł 18,20 zł
szt.
Pistacje prażone solone (duże Extra) 500g |Targroch|
Pistacje prażone solone (duże Extra) 500g |Targroch|
34,30 zł 24,90 zł
szt.
Płatki owsiane 1kg |Targroch|
Płatki owsiane 1kg |Targroch|
8,87 zł 6,78 zł
szt.

Bezglutenowa mieszanka ciasta chlebowego 1000g |Glutenex|

Dostępność: brak towaru
Cena: 9,40 zł 9.40
ilość szt.
Zyskujesz 0 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: GLUTENEX
Kod produktu: 8D45-18349
Pin It

Bezglutenowa mieszanka ciasta chlebowego

 

Masa neto: 1000g

Szybkie i łatwe w przygotowaniu ciasto chlebowe. Po upieczeniu jest delikatne i wyjątkowo puszyste.

Wartość odżywcza w 100g: 
Wartość energetyczna: 1510 kJ / 356 kcal
Tłuszcz / w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,1 g / 0,5 g
Węglowodany / w tym cukry: 85 g / 2,2 g
Białko: 0,8 g
Sól: 0,97 g 

Składniki: skrobia kukurydziana, skrobia pszenna bezglutenowa, mąka kukurydziana, glukoza, cukier, błonnik roślinny, substancja zagęszczająca: guma guar, sól, emulgator: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych.

Produkt może zawierać: jaja, mleko, soję, orzechy, orzeszki ziemne, sezam.


Sposób przygotowania:

500 g mieszanki ciasta chlebowego wymieszać z 400 g wody o temp. 35oC. Dodać 20 g mleka w proszku rozprowadzonego w 140 g wody lub 160 g mleka świeżego. Następnie dodać 25 g oleju roślinnego lib masła, 1 jajko i 8 g drożdży instant. Dobrze wyrobić przez 3-5 min. Ciasto umieścić w wysmarowanej olejem formie do około 1/3 wysokości. Przykryć ściereczką i odstawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia na około 20 min. Na dolną półkę piekarnika wstawić blachę i nagrzać go do 220oC. Wyrośnięte ciasto posmarować wodą, wstawić do nagrzanego piekarnika. Na umieszczoną blachę wlać 100 ml zimnej wody w celu zaparowania. Chleb wypiekać przez 40-45 min.

Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się

Infolinia 7:00 - 15:00

Telefon: 601 804 905

Email: kontakt@zdrowykoszyk.pl

Waluty
Producenci
więcej więcej
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium