Bezglutenowy chleb wieloziarnisty 300g |Bezgluten|
-
zapytaj o produkt
-
poleć znajomemu
-
dodaj opinię
Bezglutenowy Chleb Wieloziarnisty
Masa netto: 300 g
Nietolerancja glutenu wcale nie musi oznaczać drastycznej zmiany nawyków żywieniowych. Mając bezglutenowy chleb wieloziarnisty Bezgluten, można cieszyć się smakiem pysznych kanapek bez obawy o zdrowie.
Nasz wieloziarnisty chleb bez glutenu jest idealnym rozwiązaniem dla osób, które z różnych przyczyn – czy to dobrowolnych czy zdrowotnych – zrezygnowały ze spożywania glutenu. Duża zawartość ziaren, takich jak słonecznik, siemię lniane czy sezam czynią z niego źródło wielu cennych witamin i składników odżywczych, a także niezbędnych kwasów tłuszczowych omega-3, z kolei płatki jaglane w naturalny sposób wzmocnią system odpornościowy organizmu. Dodatek kwasu winowego korzystnie wpływa na skórę, a duża zawartość błonnika naturalnie pobudzi perystaltykę jelit. Bezgluten – chleb wieloziarnisty doskonale sprawdzi się zarówno w przypadku nietolerancji glutenu, jak i przy dietach redukcyjnych, chroniąc organizm przed niedoborem cennych składników odżywczych.
Zastosowanie:
Chleb wieloziarnisty Bezgluten może być stosowany jako zamiennik tradycyjnego pszennego pieczywa przez osoby, które zrezygnowały z glutenu. Jego spożycie nie powoduje skutków nietolerancji, a bogaty smak sprawia, że każdy posiłek będzie prawdziwą ucztą. Jak można go wykorzystać?
- jako pieczywo do klasycznych kanapek;
- do tostów i posiłków na ciepło z wykorzystaniem pieczywa;
- do deserów na bazie chleba;
- jako grzanki do zup/kremów;
- Po ususzeniu i starciu jako panierka do mięs, ryb i warzyw.
Bezglutenowy chleb wieloziarnisty idealnie nadaje się na kanapki w domu, do pracy czy szkoły. Ma bogaty, pełny smak i przyjemną strukturę, co z pewnością doceni każdy miłośnik dobrego pieczywa.
Składniki: woda, skrobia kukurydziana, mąka ryżowa, olej rzepakowy, mąka gryczana, mąka z łubinu, błonniki roślinne: Psyllium, kakaowy, serwatka w proszku (z mleka), substancje zagęszczające: guma guar, guma ksantanowa, hydroksypropylometyloceluloza; drożdże piekarnicze, substancja utrzymująca wilgoć: glicerol; sól spożywcza, mąka z ziaren słonecznika, dekstroza, cukier, siemię lniane (0,7%), ziarno słonecznika (0,2%), płatki gryczane (0,2%), płatki jaglane (0,2%), sezam (0,2%), emulgator: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych; regulator kwasowości: kwas winowy.
Odpowiednie dla osób nietolerujących glutenu.
Sposób użycia:
Zgodnie z przeznaczeniem, jako zamienniki tradycyjnego pszennego pieczywa.
Sposób przechowywania:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, a po otwarciu szczelnie zamknąć opakowanie.
UWAGA - kopiowanie oraz rozpowszechnianie opisów jest zabronione przez sklep Zdrowy Koszyk- ziolajaslo.com.pl. Ustawa z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych (Dz. U. z 2006 r. Nr 90, poz. 631 z późn. zm.)



Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.