CHOLESTEROL HERBS 60 kapsuek |Inwent Herbs|
-
zapytaj o produkt
-
poleć znajomemu
-
dodaj opinię
CHOLESTEROL HERBS
60 kapsuek
Suplement diety
Preparat zawiera optymalnie dobrany zestaw ziołowych składników by efektywnie wspomagać utrzymanie prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi.
Działanie:
Karczoch - wpływa na utrzymanie prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi, wspomaga pracę wątroby i całego układu pokarmowego. Pomaga w naturalnym oczyszczaniu organizmu z toksyn i zbędnych produktów przemiany materii.
Ostropest – wspomaga funkcjonowanie wątroby
Mniszek – wspomaga wytwarzanie i wydzielanie żółci
Kocanka – korzystnie wpływa na pracę pęcherzyka żółciowego i trzustki
Cynamon – wspomaga trawienie
Skład:
Zalecana porcja dzienna (2 kaps) zawiera:
ziele karczocha (Cynara scolymus) 160 mg, nasiona ostropestu (Silybum marianum) 120 mg, korzeń mniszka (Taraxaci officinale) 120 mg, kwiat kocanki (Helichrysum arenarium) 100 mg, cynamon (Cinnamonium) 80 mg.
Nie zawiera: antyzbrylaczy, wypełniaczy, konserwantów, itp
Otoczka kapsułki wykonana z żelatyny.
Masa netto kapsułki: 290 mg
Sposób użycia:
1 do 2 kapsułek dziennie po posiłku popijając wodą.
Maksymalna porcja do spożycia w ciągu dnia wynosi 2 kapsułki. Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
Aby zachować dobrą kondycję i zapewnić prawidłowe funkcjonowanie organizmu należy prowadzić zdrowy tryb życia oraz stosować zróżnicowaną dietę.
Przeciwskazania: Preparat nie jest wskazany dla kobiet w ciąży i matek karmiących. Produkt nie powinien być stosowany przez osoby uczulone na którykolwiek z jego składników.
Przechowywanie: Preparat należy przechowywać w temperaturze pokojowej w sposób niedostępny dla małych dzieci oraz chronić przed wilgocią i bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
Preparat Cholesterol Herbs zawiera składniki zarówno wspomagające prace wątroby, co bezpośrednio wpływa na poziom cholesterolu, jak i zioła obniżające jego poziom we krwi.
Podwyższony poziom cholesterolu jest jednym z najczęstszych schorzeń występujących w krajach wysokorozwiniętych. Głównym winowajcą tej sytuacji jest dieta obfitująca w białko i tłuszcze zwierzęce oraz brak aktywności fizycznej. Cholesterol to główny sprawca zawałów serca, udarów mózgu i wielu innych chorób zagrażających życiu. Należy wiec systematycznie kontrolować jego poziom we krwi i w przypadku podwyższonego poziomu wspomagać dietę preparatami obniżającymi zawartość tej substancji.
Cholesterol to rodzaj tłuszczu, który jest niezbędny komórkom ciała do prawidłowego funkcjonowania. Około 25% całego cholesterolu pochodzi z pokarmów, resztę wytwarza wątroba. Zdrowy organizm spala tłuszcz zawarty w pokarmach i zamienia go w energie, a cholesterol wykorzystuje do produkcji hormonów, miedzy innymi estrogenu i kortyzonu oraz składników odżywczych, np. witaminy D. Jednak kiedy organizm produkuje nadmiar cholesterolu lub trójglicerydów lub zaburzony jest mechanizm usuwania tej nadwyżki, tłuszcze te odkładają się wraz z wapniem, zapychając naczynia krwionośne i powodując ich stwardnienie. W uproszczeniu można stwierdzić, że związki tłuszczowe o małej gęstości LDL, nazywane są „ złym cholesterolem”, a związki o wysokiej gęstości HDL to „dobry cholesterol”. LDL przenoszą typ cholesterolu, który odkłada się w tętnicach, natomiast HDL przenoszą związki tłuszczowe, które zmniejszają ryzyko wystąpienia miażdżycy, ponieważ usuwa tłuszcze z układu krwionośnego. Na podstawie badan stwierdzono, iż ogólny poziom cholesterolu nie ma istotnego znaczenia, ważny jest natomiast jego stosunek do HDL i stosunek trójglicerydów do HDL. W obydwu przypadkach im niższa liczba, tym lepiej. Najlepszym i najskuteczniejszym sposobem na obniżenie cholesterolu we krwi jest jednoczesna zmiana sposobu odżywiania i stylu życia oraz korzystanie ze środków ziołowych.



Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.