Bezglutenowe ciasto z czekoladą 300g |Bezgluten|
-
zapytaj o produkt
-
poleć znajomemu
-
dodaj opinię
Bezglutenowe Ciasto z czekoladą
Masa netto: 300 g
Opakowanie zawiera:
- 270g mieszanki
- 30g dropsów czekoladowych
Składniki: Ciasto w proszku: skrobia kukurydziana, kakao, skrobia ryżowa, inulina, substancje spulchniające: węglany sodu, difosforany; skrobia ziemniaczana, aromat. Dropsy czekoladowe (10%): cukier, miazga kakaowa, masło kakaowe, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, emulgatory: lecytyny (zawiera soje); aromat waniliowy.
Odpowiednie dla osób nietolerujących glutenu.
Wartość odżywcza ( po przygotowaniu) w 100 g:
Do przyrządzenia ciasta należy przygotować następujące składniki:
3 jajka
110 g cukru
180 ml oleju lub 170 g rozpuszczonego, wystudzonego masła
50 ml wody
Wykonanie:
1. Wszystkie składniki umieść w misce i wymieszaj mikserem na najwyższych obrotach przez około 2 minuty do uzyskania gładkiej masy, po czym wsyp dropsy i wymieszaj łyżką.
2. Przelej masę do foremki 25 x 11 cm wyłożonej papierem do pieczenia i wyrównaj powierzchnię.
3. Foremkę umieść w piekarniku nagrzanym do 170 °C, piecz (bez termoobiegu) przez około 55 min, po czym wyjmij z foremki i wystudź. Przechowuj pod przykryciem.
Dołączonymi dropsami można zamiennie posypać ciasto dopiero po wlaniu do foremki.
SMACZNEGO!
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.



Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.