Ekstra uniwersalna mieszanka niskobiałkowa PKU 500g |Bezgluten|
-
zapytaj o produkt
-
poleć znajomemu
-
dodaj opinię
Ekstra uniwersalna mieszanka niskobiałkowa PKU
Masa netto: 500g
Składniki: Skrobia pszenna bezglutenowa, glukoza, skrobia kukurydziana, substancja zagęszczająca: guma guar, E464; błonnik pokarmowy, regulator kwasowości: E 575, substancja spulchniająca: węglany sodu.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Produkt do samodzielnego przygotowania.
Wyśmienity koncentrat do wypieku chleba, bułeczek, drożdżówek i ciasteczek.
Przepis na chleb
Składniki:
500 g Ekstra uniwersalnej mieszanki niskobiałkowej PKU,
0,5 łyżeczki soli (5 g),
0,5 łyżeczki cukru (8 g),
7 g drożdży w proszku,
450 ml ciepłej wody,
3 łyżki oleju (20 g).
Sposób przygotowania:
Zawartość torebki wsypać do naczynia, dodać sól i wymieszać. Następnie wsypać cukier, drożdże, wlać wodę (temperatura ok. 26 °C) i olej. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać łyżka na jednolita masę. Ciasto przełożyć do foremki, przykryć ściereczka i pozostawić na ok. 30 minut w temperaturze pokojowej (ok. 20 °C). Gdy ciasto podwoi swoja objętość, należy posmarować wierzch chleba olejem i włożyć foremkę do wcześniej nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 180°C około 40-45 minut. Nie otwierać piekarnika podczas pieczenia. Kiedy chleb będzie gotowy wyjąc go z foremki i zostawić do ochłodzenia. Sugerowany rozmiar foremki 27 cm x 12 cm. Zaleca się piec w piekarniku bez termoobiegu.



Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.