Bezglutenowy chleb wieloziarnisty 320g |Gluten Free Life|
-
zapytaj o produkt
-
poleć znajomemu
-
dodaj opinię
Bezglutenowy chleb wieloziarnisty
Masa netto: 320 g
Kanapek z chrupiącego chleba? Tostów francuskich? Czego jeszcze muszą sobie odmawiać osoby z nietolerancją glutenu i laktozy? Niczego, jeśli tylko zmienią tradycyjne pieczywo na bezglutenowy chleb wieloziarnisty Gluten Free Life.
Nasz wyjątkowy bezglutenowy chleb z ziarnami to idealna propozycja dla wszystkich osób, które muszą lub chcą zmienić nawyki żywieniowe i rozsmakować się w produktach bezglutenowych. Polecany jest także weganom oraz wegetarianom. Wyjątkowo atrakcyjny skład sprawia, że chleb Gluten Free Life jest doskonałą alternatywą dla pszennego pieczywa, a dodatkowo dostarczy organizmowi cennych składników odżywczych i witamin. Dzięki zawartości m.in. siemienia lnianego jest bogatym źródłem kwasów tłuszczowych omega-3 i steroli roślinnych, działających przeciwutleniająco. Duża ilość błonnika pobudza perystaltykę jelit i korzystnie wpływa na przemianę materii, z kolei 3 rodzaje mąki oraz skrobia kukurydziana są nie tylko źródłem magnezu, żelaza, wapnia, sodu i potasu, ale tworzą również wyjątkową kompozycję smakową.
Zastosowanie:
Wieloziarnisty chleb bez glutenu Gluten Free Life można stosować jako zamiennik klasycznego pszennego pieczywa. Może więc być elementem codziennych posiłków zarówno zimnych, jak i ciepłych:
- klasycznych kanapek;
- tostów;
- zapiekanek przyrządzanych z chleba;
- pod postacią grzanek w zupach i kremach;
- Jako panierka do warzyw, mięs i ryb po wysuszeniu i starciu.
Bezglutenowy chleb wieloziarnisty Gluten Free Life idealnie sprawdzi się zarówno w domu, jak i w podróży. Jego apetyczna struktura oraz bogaty, pyszny smak sprawią, że nawet będąc na restrykcyjnej diecie można cieszyć się swoimi ulubionymi posiłkami.
Składniki: woda, skrobia kukurydziana, mąka (ryżowa, słonecznikowa, z siemienia lnianego), syrop ryżowy, olej rzepakowy, ziarna słonecznika 2,5%, siemię lniane 1,3%, drożdże, substancje zagęszczające: guma ksantanowa, hydroksypropylometyloceluloza; błonnik Psyllium, sól, płatki jaglane, zagęszczony sok jabłkowy.
Odpowiednie dla osób nietolerujących glutenu.
Wartość odżywcza w 100g:
Sposób użycia:
Stosować zgodnie z przeznaczeniem, jako zamiennik tradycyjnego pieczywa pszennego, według ulubionych przepisów.
Sposób przechowywania:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, po otwarciu szczelnie zamknąć opakowanie.
UWAGA - kopiowanie oraz rozpowszechnianie opisów jest zabronione przez sklep Zdrowy Koszyk- ziolajaslo.com.pl. Ustawa z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych (Dz. U. z 2006 r. Nr 90, poz. 631 z późn. zm.)


