Herbata Yerba Mate Green LEMON despalada 400g
-
zapytaj o produkt
-
poleć znajomemu
-
dodaj opinię
Herbata Yerba Mate Green LEMON
Gramatura: 400g
Yerba Mate Green Lemon to oryginalna mieszanka o wyrazistym cytrusowym smaku i zapachu. Jest to niezwykle aromatyczna yerba mate. Trwałość zapachu utrzymuje się nawet do kilku zaparzeń. Sama skórka cytryny jest nie tylko aromatyczna, zawiera bowiem nawet 5 do 10 razy więcej witamin niż cytrynowy miąższ!
Naturalne pobudzenie płynące z yerba mate zapewni świeży umysł i siły na cały dzień. Zawartość cytrynowych dodatków i trawki cytrynowej wzmocni jeszcze efekt poprawiania koncentracji, a także złagodzi przygnębienie i wytonuje emocje.
Oprócz witamin zawartych w yerba mate, mamy tu dodatkowo porcję witaminy C pochodzącą z cytrynowego dodatku. To mieszanka yerba mate green, która doskonale sprawdzi się w sezonie jesienno - zimowym, ale nie tylko. W szare i zimne dni przynosi pobudzenie, poprawia nastrój, kiedy trudno zabrać się do działania oraz wzmacnia odporność. Podczas upałów, jako terere, przyniesie zdrową ochłodę i orzeźwienie, uzupełniając poziom minerałów utraconych podczas wysiłku.
Zaletą tej mieszanki jest jej cudowny cytrynowy aromat pochodzący ze skórki cytryny i trawki cytrynowej, która ma też wiele właściwości prozdrowotnych. W Tradycyjnej Medycynie Chińskiej i Ajurwedzie trawa ta stosowana jest w łagodnym nieżycie jelit, niestrawności jako środek pobudzający trawienie poprawiający przyswajanie pokarmu, w dolegliwościach żołądkowych, wzdęciach, w stanach zapalnych, bólach reumatycznych, mięśni i stawów, przy bólach głowy, w chorobach grypopodobnych, astmie oskrzelowej, zapaleniu dróg oddechowych, w cukrzycy w zespole przewlekłego zmęczenia, nerwicach wegetatywnych. Ma działanie przeciwdepresyjne, pomaga w koncentracji, zapamiętywaniu i percepcji.
Ta mieszanka zdecydowanie orzeźwi i ciało i umysł!
Składniki: Yerba Mate (Ilex paraguariensis) 93% kraj poch.- Brazylia, trawa cytrynowa, skórka cytryny, aromat.
Kraj pochodzenia: Brazylia
Sposób parzenia: umieścić bombillę w naczyniu, nasypać suszu uzupełniając je od 1/3 do 2/3 pojemności, zalać wodą o temp. 75-85 stopni C. Nie należy mieszać bombillą. Raz zaparzony susz można ponownie zalewać do 7 razy.
Numer partii / Najlepiej spożyć przed - znajdują się na opakowaniu produktu.
Przechowywać w zamkniętym opakowaniu, w suchym miejscu.



Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.