Herbata Yerba Mate GREEN TUTTI FRUTTI Leśne Owoce 400 g
-
zapytaj o produkt
-
poleć znajomemu
-
dodaj opinię
Herbata Yerba Mate Green TUTTI FRUTTI
Gramatura: 400g
Yerba Mate Green Tutti Frutti to inspirująca mieszanka, o subtelnym smaku z nutką słodyczy oraz bogatym aromacie, zapadającym w pamięć. Yerba Mate Green Tutti Frutti składa się w 93 % z mate green oraz suszonych owoców leśnych: czarnej jagody, aronii, czarnego bzu i jeżyny.
Mate green to szlachetna odmiana ostrokrzewu paragwajskiego, doceniana przez miłośników i znawców yerba mate na całym świecie. Pochodzi z brazylijskich wyżyn, gdzie jest uprawiana wyłącznie na ocienionych plantacjach, co pozwala na osiągnięcie niepowtarzalnego smaku i ograniczenie goryczy naparu, zarówno po pierwszym zalaniu, jak i po kolejnych.
Pozostałą część mieszanki Yerba Mate Green Tutti Frutti stanowią suszone owoce leśne, dzięki czemu zarówno smak jak i zapach napoju jest bardzo przyjemny i jedyny w swoim rodzaju oraz posiada walory zdrowotne. Owoce leśne są bogatym źródłem witaminy C, a także innych witamin i składników mineralnych.
Owoc bzu czarnego ma działanie regulujące wypróżnienia lub lekko przeczyszczające, wzmacniające ogólnie, napotne, przeciwgorączkowe, odtruwające organizm, moczopędne, żółciopędne, rozkurczowe. W przypadku nerwo- i mięśniobóli działa przeciwbólowo.
Owoce aronii są wspaniałym źródłem antocyjanów i flawonoidów, kwasu chlorogenowego, neochlorogenowego i kwasu kawowego, które mają właściwości ochronne na trzustkę, wątrobę i nerki, wykazują wpływ antybakteryjny i żółciopędny, przeciwbakteryjny. Wzmagają regenerację komórek wątroby, poprawiają krążenie krwi w mózgu, krążenie oczne, wieńcowe i w kończynach. Działają antyagregacyjnie.
Jeżyna należy do najstarszych roślin leczniczych, w fitoterapii wykorzystuje się głównie jej liście. Owoc jest pełen witamin i wspaniałego aromatu.
Składniki: Yerba Mate (Ilex Paraguariensis) 93%- kraj poch. Brazylia, suszony owoc aroni, suszony owoc czarnego bzu, suszony owoc jeżyny, suszony owoc jagody czarnej, aromat.
Sposób parzenia: umieścić bombillę w naczyniu, nasypać suszu uzupełniając je od 1/3 do 2/3 pojemności, zalać wodą o temp. 75-85 stopni C. Nie należy mieszać bombillą. Raz zaparzony susz można ponownie zalewać do 7 razy.
Numer partii / Najlepiej spożyć przed - znajdują się na opakowaniu produktu.
Przechowywać w zamkniętym opakowaniu, w suchym miejscu.



Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.