Bezglutenowa Mieszanka do wypieków chleba MIX B - BREAD -MIX 1kg |Schar|
-
zapytaj o produkt
-
poleć znajomemu
-
dodaj opinię
Bezglutenowa Mieszanka do wypieków chleba MIX B - BREAD -MIX
Masa netto: 1 kg
Ilość w opakowaniu zbiorczym: 6
Nietolerancja glutenu, celiakia czy świadoma rezygnacja z produktów zbożowych to nie powód, by odmawiać sobie ulubionych potraw. Nasza mieszanka mąk bezglutenowych Schar umożliwia cieszenie się wyśmienitym smakiem domowego chleba, bez konieczności rezygnacji z wybranej diety.
Dzięki wysokiej błonnika oraz niższej niż tradycyjna mąka ilości węglowodanów, nasz MIX B Bread Mix sprzyja zachowaniu lekkiej, zdrowej diety i zgrabnej sylwetki. Zawartość włókna roślinnego (psyllium, bambus) sprawia, że mieszanka mąk będzie odpowiednia również dla wegetarian i wegan. Połączenie mąki ryżowej oraz skrobi kukurydzianej zapewnia organizmowi wysoką dawkę witaminy A, a także wapnia, potasu, sodu, żelaza i magnezu, dzięki czemu nie naraża się go na niedobory nawet podczas diety eliminacyjnej.
Zastosowanie:
Nasz produkt doskonale sprawdzi się w kuchni, w której nie ma miejsca na gluten, zarówno do przyrządzania klasycznych, prostych potraw bezglutenowych, jak i kulinarnych eksperymentów. Jej smak przypadnie do gustu nawet najbardziej wysublimowanym podniebieniom i można ją wykorzystać do wypieku pieczywa bezglutenowego różnego rodzaju:
- do klasycznego chleba, o zwartej, jędrnej strukturze;
- do wypieku chleba z dodatkami – bakaliami lub ziarnami;
- do formowania pieczywa o nietypowych kształtach.
Mieszanka mąk bezglutenowych Schar dedykowana jest osobom cierpiącym na celiakię lub inne formy nietolerancji glutenu, a także wszystkim tym, który świadomie rezygnują z glutenu. Niweluje objawy alergii, nie obciąża organizmu, a zarazem zapewnia doskonały smak i zapewnia utrzymanie prawidłowej wagi ciała. Sprawdzi się zarówno w tradycyjnym gotowaniu, jak i podczas korzystania z automatów i robotów kuchennych.
Składniki: skrobia kukurydziana, mąka ryżowa, włókno roślinne (psyllium, bambus), mąka ryżowa pełnoziarnista 3,8%, mąka z soczewicy 3,6%, dekstroza, substancja zagęszczająca: hydroksypropylometyloceluloza, sól. Może zawierać soję. BEZ LAKTOZY
Sposób użycia:
Jako zamiennik tradycyjnej mąki do wypieku domowego pieczywa, zgodnie z ulubionym przepisem, stosując takie same proporcje jak w przypadku klasycznej mąki pszennej.
Sposób przechowywania:
Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej. Po otwarciu szczelnie zamknąć opakowanie.
UWAGA - kopiowanie oraz rozpowszechnianie opisów jest zabronione przez sklep Zdrowy Koszyk- ziolajaslo.com.pl. Ustawa z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych (Dz. U. z 2006 r. Nr 90, poz. 631 z późn. zm.)



Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.
Marta
Najlepsza mąka na chleb i pizze POLECAM!