Promocje
Kozie mleko w proszku 200g |Danmis|
Kozie mleko w proszku 200g |Danmis|
24,19 zł 21,16 zł
szt.
Bezglutenowa mąka z amarantusa 400g |Incola|
Bezglutenowa mąka z amarantusa 400g |Incola|
11,50 zł 9,83 zł
szt.
Bezglutenowa mąka z ciecierzycy 400g |Incola|
Bezglutenowa mąka z ciecierzycy 400g |Incola|
11,40 zł 9,20 zł
szt.
Witamina słońca D3 20ml |DrJacobs|
Witamina słońca D3 20ml |DrJacobs|
49,00 zł 34,60 zł
szt.
HERBATNIKI PROSTOKĄTNE BIO 100 g - BIO ANIA
HERBATNIKI PROSTOKĄTNE BIO 100 g - BIO ANIA
3,61 zł 3,10 zł
szt.
BULION WARZYWNY W PROSZKU BIO 250 g - RAPUNZEL
BULION WARZYWNY W PROSZKU BIO 250 g - RAPUNZEL
20,15 zł 19,34 zł
szt.
Nowości
PRENACAPS MAG B6 60kaps |ForMeds|
PRENACAPS MAG B6 60kaps |ForMeds|
37,99 zł
szt.
PRENACAPS MULTIPLAN 30kaps |ForMeds|
PRENACAPS MULTIPLAN 30kaps |ForMeds|
69,99 zł
szt.
PRENACAPS MULTI 1 60kaps |ForMeds|
PRENACAPS MULTI 1 60kaps |ForMeds|
64,99 zł
szt.
PRENACAPS MULTI 2 60kaps |ForMeds|
PRENACAPS MULTI 2 60kaps |ForMeds|
64,99 zł
szt.

Bezglutenowa Mąka razowa MIX IT DUNKEL 1kg |Schar|

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 19,40 zł 19.40
ilość szt.
Zyskujesz 5 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Ocena: 5
Producent: Schar
Kod produktu: 5C67-234D6
Pin It

Bezglutenowa Mąka razowa MIX IT DUNKEL

 

Gramatura: 1Kg (1000g)

Składniki: skrobia kukurydziana, mąka z siemienia lnianego 12%, mąka gryczana, otręby grochu, otręby ryżowe, błonnik jabłkowy, cukier, substancja zagęszczająca: guma guar; sól.
 

Wartość odżywcza w 100 g produktu:

Wartość energetyczna w 100 g produktu: 1375 kJ/ 3276 kcal

Tłuszcz: 2,6 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g

Węglowodany: 63 g

w tym cukry: 2,1 g

Błonnik: 13 g

Białko: 6,1g

Sól: 0,75 g

 

Okres przydatności do spożycia: 12 m-cy

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Składniki: 500 g „Brot-Mix Dunkel”, 6g oleju, 10g drożdży suszonych, lub 16 g świeżych, 630 ml wody, 1 łyżeczkę soli


Przygotowanie: mąkę wsypać do miski i wymieszać z suszonymi drożdżami. Jeśli używa się drożdży świeżych, należy je najpierw rozmieszać w letniej wodzie (30°) z dodatkiem ok. pół łyżeczki cukru i wlać do mąki. Dodać sól i ugniatać ok. 2 minuty. Następnie dodać stopniowo olej i ugniatać kolejne 4 – 5 minut. Ciasto przełożyć do natłuszczonej i posypanej mąką foremki a następnie nakryć je wilgotną ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na 30 – 45 minut do wyrośnięcia (aż do podwojenia się objętości). Po wyrośnięciu można wierzch ciasta posmarować olejem słonecznikowym, by skórka chleba miała ładniejszy kolor. W międzyczasie włożyć pojemnik żaroodporny z wodą na dno piekarnika i rozgrzać go do 190°C (grzanie górne i dolne). Piec przez 60 minut. Wyciągnąć chleb z piekarnika i energicznym ruchem wyrzucić go z foremki. Rozkrajać dopiero po całkowitym wystygnięciu. Przechowywać w lodówce. Przepis ten funkcjonuje także w automacie do pieczenia. Należy wtedy wybrać program dla chleba razowego, lub program podstawowy trwający ok. 3,5 godziny.  Prosimy zwrócić uwagę na maksymalną pojemność automatu.   

Kraj wysyłki:
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się

Infolinia 7:00 - 15:00

Telefon: 601 804 905

Email: kontakt@zdrowykoszyk.pl

Waluty
Producenci
więcej więcej
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium