Promocje
Sezam czarny ziarno 500g |Targroch|
Sezam czarny ziarno 500g |Targroch|
20,32 zł 12,10 zł
szt.
Soczewica zielona 500g |Targroch|
Soczewica zielona 500g |Targroch|
5,72 zł 4,70 zł
szt.
SOS POMIDOROWY Z CZOSNKIEM BIO 350 g - VITALIANA
SOS POMIDOROWY Z CZOSNKIEM BIO 350 g - VITALIANA
7,28 zł 6,77 zł
szt.
SOS POMIDOROWY PASSATA BIO 500 g - ALCE NERO
SOS POMIDOROWY PASSATA BIO 500 g - ALCE NERO
9,88 zł 9,19 zł
szt.
MIESZANKA NA FALAFEL CURRY BIO 160 g - NATURAVENA
MIESZANKA NA FALAFEL CURRY BIO 160 g - NATURAVENA
2,41 zł 2,41 zł
szt.
BABCIANKI O SMAKU WANILIOWYM 100 g - NATURAVENA
BABCIANKI O SMAKU WANILIOWYM 100 g - NATURAVENA
4,14 zł 3,85 zł
szt.
BABCIANKI OWSIANE SŁONE 100 g - NATURAVENA
BABCIANKI OWSIANE SŁONE 100 g - NATURAVENA
4,14 zł 3,85 zł
szt.
BABCIANKI Z ŻURAWINĄ 100 g - NATURAVENA
BABCIANKI Z ŻURAWINĄ 100 g - NATURAVENA
4,14 zł 3,85 zł
szt.
MĄKA KASZTANOWA BEZGLUTENOWA BIO 250 g - BIO PLANET
MĄKA KASZTANOWA BEZGLUTENOWA BIO 250 g - BIO PLANET
12,42 zł 11,80 zł
szt.
Nowości

Naleśnikowo-pierogowa mieszanka niskobiałkowa PKU 500g |Bezgluten|

Dostępność: brak towaru
Cena: 11,89 zł 11.89
ilość szt.
Zyskujesz 5 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: Bezgluten
Kod produktu: D8BB-961AD
Pin It

Naleśnikowo-pierogowa mieszanka niskobiałkowa PKU

 

Składniki: skrobia kukurydziana, skrobia pszenna bezglutenowa, skrobia ziemniaczana, glukoza, substancje zagęszczające: guma guar, E 464; błonnik pokarmowy, regulator kwasowości: E 575; substancja spulchniająca: węglany sodu.

 

Wartość odżywcza w 100 g produktu:

Wartość energetyczna w 100 g produktu: 1450 kJ / 341 kcal

Tłuszcz:  0,4 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone:  0,2 g

Węglowodany:  84 g

w tym cukry:  6,6  g

Białko: 0,4 g

Sól: 0,09 g

 

Fenyloalanina: 4,30 mg / 100 g produktu

 

Masa netto: 500 g

Okres przydatności do spożycia: 12 m-cy

 

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

 

Koncentrat do sporządzania pierogów, naleśników i makaronu

 

Sposób przygotowania:

Pierogi PKU

Składniki: 

0,5 kg maki pierogowo – naleśnikowo – makaronowej PKU,

20 g zamiennika jajka niskobiałkowego PKU,

80 g wody,

5 g soli,

10 g cukru,

30 g oleju,

300 g wody /w razie potrzeby dodać więcej, temperatura wody ok 20 °C/.

Wykonanie: Zamiennik jajka (20 g) zmiksować z woda (80 g), dodać do maki pierogowo – naleśnikowo- makaronowej (zamiast zamiennika jajka można dodać 2 jajka). Następnie dodać sól, cukier, olej i wodę. Wszystko dokładnie wyrobić na jednolita masę. Rozwałkować i wycinać kółka, nałożyć farsz, kółka złożyć na pół i dokładnie skleić brzegi pieroga. Gotować około 10 minut na małym ogniu.

Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.

Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się

Infolinia 7:00 - 15:00

Telefon: 601 804 905

Email: kontakt@zdrowykoszyk.pl

Waluty
Producenci
więcej więcej
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium